HomeNieuwsTerugblik op de raadsvergadering 31 januari 2017

Terugblik op de raadsvergadering 31 januari 2017

Publicatiedatum: 6 feb. 2017

 

Een bijzondere vergadering was het wel, de raadsvergadering van 31 januari. Niet dat er nu veel discussie was over de agendapunten. Die werden stuk voor stuk met grote eenstemmigheid afgehamerd door de voorzitter. Nee grote meningsverschillen waren er niet. Wat het wel bijzonder maakte was dat onze fractievoorzitter Dert Vlaander afscheid nam van de raad. Vanwege zijn aanstaande vertrek naar zijn ‘roots’ in zeeland kon hij niet langer raadslid blijven van Aalburg. Na bijna 7 jaar in de raad, waarvan een geruime tijd als fractievoorzitter, was het voor ons wel even wennen dat Dert ons ging verlaten. We misgunnen zijn ambitie, om van zijn hobby als smid, zijn werk te maken, uiteraard niet. Maar we vonden het als overgebleven fractiegenoten natuurlijk wel jammer. Op zijn eigen en rustige wijze leidde hij 6 jaar lang de fractie, was hij eerste woordvoerder namens de SGP en heeft hij aan de basis gestaan van een tweetal coalities. Wat dat betreft liggen er een tal van mooie herinneringen die wij nog steeds koesteren. Wij zijn Dert dan ook zeer erkentelijk en dankbaar voor zijn mateloze inzet die hij voor de fractie had maar ook voor de SGP in brede zin. Wij wensen hem van deze plaats een goede toekomst in het “Zeeuwse”

De avond was in ieder geval op nog één front bijzonder. Dert z’n stoel werd dezelfde avond nog ingevuld door Adri Burghout. Adri is geen onbekende voor ons en heeft al een behoorlijke tijd als raadslid gediend. We kunnen dus gerust spreken van een ruime ervaring in de politiek van Aalburg. Aan ervaring heeft de SGP dus niet in hoeven te leveren. Ook Adri zijn we erkentelijk dat hij deze stoel weer wilde vervullen. Wij wensen hem dan ook kracht en wijsheid toe in het werk maar ook bovenal Gods zegen.

De rol van fractievoorzitter heb ikzelf op me genomen. Tot de vorming van de nieuwe gemeente Altena in 2019 hoop ik deze werkzaamheden uit te voeren. We hopen daarin dienstbaar te zijn voor de maatschappij en samen met Andre, Anton en Adri het goede te zoeken voor Aalburg en haar inwoners.

 

Corné van Gammeren